Engagér folk ved at starte med: ‘hvorfor’

Forandring drives frem af det engagement, du kan fremelske hos folk.

Du kender det måske. Du forestiller dig, at dine velgennemtænkte planer for din organisation leder til udvikling og forandring. Men det sker bare ikke. Er du øverste chef eller befinder du dig i periferien af organisationen? Uanset, er din evne til at engagere folk i handling helt afgørende for at opnå de resultater, du ønsker. Hvis du formår at motivere og involvere folk, kan din organisationsudvikling og -forandring drives frem af det engagement, du kan fremelske hos folk. Men hvordan involverer og motiverer vi på en effektiv måde?
Her har fortællinger et kæmpe potentiale for dig og din organisation. Fortællinger kan nemlig forbinde jeres personlige erfaringer med værdierne i jeres arbejde. Børn lærer forskel på rigtigt og forkert gennem fortællinger. Også for voksne gælder det, at gode argumenter sjældent bevæger os til at gøre noget, til at handle. Fortællinger har nemmere adgang til vores følelser og værdier.

 

Hvorfor starter vi med hvorfor?

Forandring der involverer mennesker, drives derfor bedst frem ved at starte med hvorfor. Vi spørger typisk: Hvorfor er den forandring, I søger, vigtig for jeres organisation og for realiseringen af jeres formål? Hvad er den bærende ide eller mening bag jeres strategi og mål?
Det handler ikke om at udlægge alle teknikaliteter og bruge timelange møder på indholdet af planerne. Det følger i anden række.
I stedet skal I have folk til at mærke, og ikke bare forstå, hvorfor jeres strategi og mål er betydningsfulde. Så kan I for alvor få folk med.

Ved at starte med ‘hvorfor’ engagerer I folk følelsesmæssigt og hjælper dem til at forbinde deres egne værdier og motivation med de resultater I søger at opnå.
Vi har stor succes med at bruge metoderne fra Marshall Ganz’ ‘samfundsfortællinger’ i organisationer. Metoden forbinder folks personlige historier med en stærk og levende “fortælling om os” og en handlingsansporende “historie om nu”, der tydeliggør behovet for handling nu.

 

Vi rådgiver og underviser i, hvordan du:

  • Funderer organisationsudvikling i et motiverende ‘hvorfor’.
  • Laver involverende processer, der hjælper folk (medarbejdere, frivillige, brugere) med at forbinde deres erfaringer, værdier og virke med organisationens større formål.
  • Skaber en levende kernefortælling, der kan guide forandringskommunikation.
  • Bistår med udvikling af kommunikationsplaner.

 

Oplæg, workshop eller kursusforløb – skal vi skræddersy en løsning til Jer?

Er du interesseret i at høre mere om vores arbejde med ‘start med hvorfor’, eller i at arbejde hands-on med det i et workshop format eller uddannelsesforløb? Vi har mange års erfaring med at sammensætte løsninger til vidt forskellige partnere, så både indhold og form matcher netop jeres ønsker og behov.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Kontakt

Rune Baastrup

Direktør
rb@deltagerdanmark.dk / (+45) 41 77 45 75

Tilmeld dig vores nyhedsbrev