MUNDTLIG DEBAT

Debat er mere end retorik, smarte teknikker og skarpe vendinger.

Vil du gerne være stærkere til at debattere mundtligt? Uanset om du skal på tv, deltage i en paneldebat, lave en videoblog eller sige noget på et møde på din arbejdsplads, er det en god idé at have styr på argumenter, modargumenter, debatteknikker og budskabsdesign.

Al debat starter med evnen til at understøtte dit budskab med en række argumenter, der både taler til følelserne og til hjernen. Ligesom debat kræver, at du er forberedt på, hvilke modargumenter din modpart vil bruge imod dig
Men debat er mere end retorik, smarte teknikker og skarpe vendinger. Vil du for alvor rykke noget hos modpart eller tilhører, skal du selvfølgelig have styr på dine egne budskaber, så de går klart igennem. Men du skal også kunne lytte til din modpart. Kun sådan kan du svare ordentligt og direkte på det, han eller hun siger. Mundtlig debat er en dynamisk størrelse, i forhold til eksempelvis et debatindlæg eller læserbrev.

Lær at tale til hjerne og hjerte

Viden og indsigt i de spørgsmål som du ønsker at debattere, er altid et centralt fokuspunkt i forberedelsen op til en debat, hvorfor den gode forberedelse er en essentiel del af vores træning. Hertil kommer afprøvning af argumenter, håndfaste debatteknikker såvel som træning i at justere dit kropssprog. Når alt dette er på plads, har du mulighed for at tale direkte til både hjerne og hjerte.

 

På et kursus i mundtlig debat med os, får du:

  • Viden om, hvad der virker godt, når du kommunikerer mundtligt
  • Erfaring med at forberede og deltage i en mundtlig debat mod andre
  • Feedback og sparring på dine udviklingsmuligheder inden for det mundtlige
  • Styr på de spørgsmål, du skal være forberedt på, inden du kaster dig ud i offentlige debatter

 

Oplæg, workshop eller kursusforløb – skal vi skræddersy en løsning til Jer?

Er du interesseret i at høre mere om vores arbejde med forandringsskabende fællesskaber,
eller i at arbejde hands-on med det i et workshop format eller uddannelsesforløb? Vi har mange års erfaring med at sammensætte løsninger til vidt forskellige partnere, så både indhold og form matcher netop jeres ønsker og behov.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Kontakt

Mia Jo Otkjær

Chefkonsulent
mjo@deltagerdanmark.dk / (+45) 60 61 06 13

Tilmeld dig vores nyhedsbrev