20 offentlige og private virksomheder kan nu være med i et banebrydende klimaprojekt “Grøn Arbejdsplads”. Ansøgningsfristen er 15. august. Projektet arrangeres af DeltagerDanmark med den grønne tænketank CONCITO som videnspartner – og skal øge virksomhedernes kollektive handlekraft både til gavn for virksomheden og klimaet.
I efteråret 2022 inviterer DeltagerDanmark med tænketanken CONCITO som videnspartner 20 danske virksomheder og offentlige arbejdspladser til at gå foran i den grønne omstilling ved at vise, hvilken forskel vi kan gøre for klimaet via arbejdspladsen. Grøn Arbejdsplads er en del af det store klimaprojekt “70i30”, der i 2023 skal kulminere i en national klimahandledag.
Grøn Arbejdsplads 2022 giver din organisation mulighed for at tage et spring fremad i den grønne omstilling – til gavn for klimaet og for arbejdspladsen. Den mest effektive og holdbare omstilling på arbejdspladsen sker gennem initiativer, der aktiverer medarbejdernes viden, idéer og motivation. Det giver Grøn Arbejdsplads jer både viden, værktøjer og anledninger til.
Bliv en del af første klimahandledag på danske arbejdspladser
På klimahandledagen den 3. november 2022 samler I arbejdspladsen om at gøre en forskel for klimaet. På dagen afgiver I et fælles løfte, om hvordan I som arbejdsplads vil handle for at reducere jeres klimaaftryk det næste år. Alle deltagende arbejdspladser deler opslag på sociale medier om deres løfter for at skabe synlighed til inspiration for andre arbejdspladser.
Virksomheder er vigtige i den grønne omstilling
Den grønne omstilling kræver, at alle dele af samfundet deltager i at reducere det samlede danske klimaaftryk. Danske virksomheder og offentlige arbejdspladser har et stort potentiale for at bidrage til denne opgave fordi:
- Arbejdspladser har ligesom individuelle forbrugere og husholdninger et klimaaftryk, men aftrykket er større, og arbejdspladsens bæredygtige ændringer i indkøb, energiforbrug og produkter har større positive effekter på omgivelserne.
- Arbejdspladsen er omdrejningspunkt for mange danskeres hverdag, og de samtaler, værdier og oplevelser, vi deler med vores kolleger, skaber ringe i vandet og påvirker adfærden i hele samfundet.
Sådan kommer I med
Deltagelse i acceleratorforløbet kræver, at både ledelse og medarbejdere på arbejdspladsen bakker op om aktiviteten. En udvalgt medarbejder eller leder – eller både en leder og medarbejder – skal deltage på uddannelsesmodulerne og have mulighed for at engagere fællesskabet på arbejdspladsen i at gennemføre aktiviteter, der har til formål at reducere klimaaftrykket. Læs mere om projektet og hvad det kræver for jer som arbejdsplads at deltage her.
Frist for tilmelding er 15. august 2022. Da der i 2022 kun er et begrænset antal pladser på acceleratorforløbet, sker tilmelding via først til mølle-princippet kombineret med et hensyn til spredning over brancher og typer af arbejdsplads.
Pris for arbejdspladsens deltagelse med op til to uddannelsesdeltagere: 25.000 kr.