2020 har været et udfordrende år. Alligevel har vi været så heldige at få flere nye kolleger om bord i DeltagerDanmark her i efteråret. 

Nye konsulenter 

I sommeren ansatte vi chefkonsulent Dan Holt Højgaard. Dan har været frivillig leder i 20 år, uddannelseschef i flere år og kampagneleder for både Helle Thorning og Mattias Tesfaye. Dan har været med til at booste vores arbejde med digitale møder og læring og skal fremover spille en nøglerolle som ansvarlig for ressourcer og økonomi, samtidigt med at han deltager i en lang række projekter. I november kom Oliva Frier ombord som den nyeste konsulent. Oliva blev ansat, mens hun færdiggjorde sit speciale om organisering i fagbevægelsen, og har derudover selv flere års erfaring som fagligt aktiv på dansk og europæisk niveau. Til februar starter chefkonsulent Claus Knudsen, kommunikationskonsulent Mia Danielsen og organiseringskonsulent Lotus Danst, som alle tre bliver en del af vores nye klimateam. 

Claus har en bred erfaringsbaggrund indenfor borgerdeltagelse, kommuner og klima. Han har i en længere årrække arbejdet med et af de mest betydelige danske kommunale projekter indenfor folkelig deltagelse og grøn omstilling i form af Miljøpunkt Amager. Claus skal med sin viden og erfaring være en af de ledende kræfter i vores klimaprojekt. 

Mia Danielsen har arbejdet indgående med digitale kampagner og udvikling af online fællesskaber gennem fire år i Sex & Samfund. Hun skal drive en dynamisk kommunikationsindsats i vores nye klimaprojekt gennem engagerende indhold, der får folk motiveret til at tage ansvar og handle. 

Lotus har bred erfaring inden for NGO-branchen og har tidligere arbejdet meget med frivilligt arbejde for bl.a. Mellemfolkelig Samvirke, hvor hun selv har været næstforkvinde. Hun skal fremover arbejde med at organisere og engagere borgere i kollektiv klimahandling i hele landet.

 

Nye juniorkonsulenter 

Lige efter sommerferien blev Nafisa Fiidow ansat som juniorkonsulent. Nafisa har været politisk aktiv samt frivilligleder i sit boligområde. Hun arbejder pt. med analyser af demokratisk selvtillid og skal fremover indgå i vores strategiske arbejde med sammenhængskraft. I november har vi desuden ansat Lise Lerche og Viktoria Uhrskov, som begge kommer med en baggrund som aktive i klimabevægelsen, og skal være med til at drive vores klimaarbejde frem. Derudover starter Jeppe Bay Lynggaard som praktikant hos os med fokus på klimaprojektet. Jeppe kommer fra en studenterstilling i Højskolernes Forening og er en engageret aktivist i klimabevægelsens forskellige aflægninger.