COMMUNITY ORGANISING

Det handler om at samle folk for at opbygge magt sammen – så vi kan skabe positive forandringer.

Community organising handler om at samle folk for at opbygge fælles magt – og skabe positive forandringer. Det er sådan set en stærk dansk tradition, men fik sit navn af amerikaneren Saul Alinsky, der i 1930ernes fattige bydele samlede kirker, fagforeninger i nabogrupper i stærke netværk.

Community Organising er en generel metode til at bygge fællesskaber og bevægelser, men har særligt haft sin styrke i organisering i byer, landsbyer og bydele. I Europa er Citizens UK den mest kendte og succesfulde aktør. I Danmark eksperimenterer Medborgerne med bydelsorganisering i København.

Det er fællesskabet som er kernen i community organising, fællesskab om både enkeltsager og problemstillinger med mange facetter. Community organising handler om at tage udgangspunkt i de mennesker du søger at organisere. Det handler om ledelse og meningsskabelse. Hvad gør dem vrede og hvad håber de på? Vi organiserer os for at skabe forandringer, for at gøre en forskel, både for os selv og for andre. Det handler om at skabe bevægelser.

Skab forandringer sammen med andre – i kraft af andre

Community organising er at få ting til at ske, sammen med andre, i kraft af andre. Det handler om at skabe, og om at ændre slagets gang. For magten tilhører ikke kun politikerne, virksomhederne, eller forvaltningen. Du kan også tage lederskab.

I DeltagerDanmark hjælper vi dig og din organisation til at arbejde med fællesskaber af frivillige, medlemmer, borgere, sympatisører, naboer, allierede og ildsjæle. Det gør vi både med inspiration fra det gamle organiseringshåndværk og i metoder udviklet af professor Marshall Ganz, som bl.a. er kendt for sit arbejde for Obama-kampagnen.

 

I DeltagerDanmark rådgiver vi i, hvordan man som organisation skaber:

  • Fælles fortællinger for at øge motivation og engagement
  • Forpligtende relationer for at styrke fællesskabet
  • Klar struktur og veldefinerede teams for at målrette fællesskabets virke
  • Kreative strategier for genvinde initiativet og opnå sine formål
  • Konkrete målbare handlinger som kan skaber de forandringer, det hele drejer sig om

Se mere om Citizens UK her og om Medborgerne her.

Kontakt

Rune Baastrup

Direktør
rb@deltagerdanmark.dk / (+45) 41 77 45 75

Tilmeld dig vores nyhedsbrev