CASE: UNGDOMSTOPMØDET 2017
En fortrolig samtale mellem 128 unge fra hele Danmark
I hjørnet står vi et forpustet hold fra DeltagerDanmark som i samarbejde med Ligestillingsafdelingen, der arbejder for minister for ligestilling i Udenrigsministeriet, har stået for benarbejdet. Formålet med topmødet er at styrke den enkelte unge i at vælge sit eget ungdomsliv og sige fra overfor negativ social kontrol og at skabe et stærkt fællesskab af unge, der kan støtte den enkelte i at sige fra overfor negativ social kontrol. Det gør vi ved at generere viden, skabe dialog og opbygge relationer på topmødet.
Imellem bordene går ligestillingsminister Karen Ellemann roligt rundt på flade sko. Med et åbent udtryk i ansigtet og ørene slået helt ud, sætter hun sig ved bordene skiftevis, for at lytte til de unges historier. På scenen i forenden af hallen står dagens værter Simi Jan og Aydin Soei, klar til at opsamle og udvide horisonten, mens debattør og medarrangør Natasha Al-Hariri står til rådighed nede ved bordene.
Bordværter skaber tryghed og engagement
I månederne op til topmødet har 19 engagerede unge meldt sig til at påtage sig et helt særligt ansvar som bordværter på dagen. De sidder ved hvert bord og hjælper deltagerne med at åbne op for de svære og vigtige samtaler. Det lykkes bordværterne at opbygge et trygt, åbent og fortroligt rum med deltagerne ved hvert bord.
Går man rundt mellem bordene, fortæller lydniveauet at samtalerne flyder, og man kan opsnappe brudstykker: “mine forældre er bekymrede”… “det er vigtigt at lytte til dine egne behov”…. “men hvilken uddannelse brænder du selv for?”…. “hvorfor tror du, de ikke vil have, du går til fester?”… “Hvad sagde dine venner til det?”… “Jeg synes ikke det er nødvendigt at drikke alkohol for at have det sjovt”.
‘Dialogduge’ faciliterer samtalerne
På bordet mellem hver gruppe ligger en ‘dialogdug’. Det er et værktøj, DeltagerDanmark har udviklet til at facilitere samtalen i mindre grupper. Dugen sætter rammerne for dialogen og viser de unge, at de nu har to minutter til at reflektere over den case, der netop er blevet præsenteret fra scenen, og så to minutter til at dele deres tanker, to og to. Inspireret af casen, diskuterer de sammen, hvilke forventninger, de oplever i deres egen hverdag, hvordan de vil handle i lignende situationer og hvad de kan gøre, for at ændre og udvide deres rum for handling?
Et online værktøj, der samler og overrasker
Når deltagerne har snakket ved bordene, bruger de deres egen smartphone til at skrive idéerne ind i et online interaktivt værktøj, der samler og grupperer alle forslagene live, så det er muligt at stemme om dem og se resultaterne med det samme. Værterne fremhæver de mest overraskende idéer, mens de popper op på skærmen.
Praktisk
Ønsker du at engagere dine medlemmer i en sag til et topmøde? Et topmøde, hvor I kan arbejde konkret med et emne, skabe dialog og konkret handling med udgangspunkt i den situation, I står i? Alle muligheder er åbne, i DeltagerDanmark tager vi altid udgangspunkt i jeres behov og ønsker i tilrettelæggelsen af eksempelvis oplæg og workshops.
Kontakt
Ane Stær Nissen
Chefkonsulent
asn@deltagerdanmark.dk / (+45) 51 94 35 15
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
