LEDELSE AF FRIVILLIGE

Frivillige er aktive medskabere og medudviklere af vejen mod vores mål

Arbejdet i mange foreninger og organisationer beror på engagerede frivillige. Endnu flere ønsker at tiltrække og involvere flere frivillige.

Men hvordan tiltrækker og involverer man egentlig frivillige? Hvad skal der til for at lede frivillige og hvilke rammer understøtter bedst det frivillige arbejde?

I DeltagerDanmark oplever vi, at mange organisationer er i tvivl om, hvordan de kan involvere frivillige i organisationens daglige virke, på trods af, at de faktisk har et klart ønske om at engagere flere frivillige.

Vi anbefaler, at man altid tænker frivillige som aktive, som medskabere og medudviklere af det man gerne vil opnå. Motivation, fælles mål, indflydelse og læring er afgørende faktorer når man leder frivillige.

 

Med ansvar kommer motivation

I DeltagerDanmark hjælper vi organisationer, foreninger og virksomheder med at udvikle muligheder for frivillige, sådan at deres deltagelse i drift, problemløsning og forandringsprocesser er meningsfuld og drevet af deres motivation. Det handler om at skabe og organisere fællesskaber via meningsfuld deltagelse og handling. Kun sådan kan vi motivere både nye og gamle frivillige i deres arbejde.

 

Vi rådgiver og underviser i, hvordan I:

  • Kan lede frivillige mere effektivt
  • Kan involvere medlemmer og frivillige i tilrettelæggelse af både udvikling og drift
  • Kan skabe meningsfulde muligheder for deltagelse
  • Kan forme fællesskaber i og omkring jeres organisation, virksomhed eller forening
  • Langsigtet og strategisk kan arbejde med deltagelse og involvering af frivillige som en del af jeres organisatoriske praksis

 

Oplæg, workshop eller kursusforløb – skal vi skræddersy en løsning til jer?

Er du interesseret i at høre mere om vores arbejde med ledelse af frivillige, eller i at arbejde hands-on med det i et workshop format eller uddannelsesforløb? Vi har mange års erfaring med at sammensætte løsninger til vidt forskellige partnere, så både indhold og form matcher netop jeres ønsker og behov.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Kontakt

Bjørn Hansen

Direktør
bh@deltagerdanmark.dk / (+45) 41 77 45 72

Tilmeld dig vores nyhedsbrev