Modstrøm er en bevægelse af unge, der ikke går den lige vej. Vi kæmper for et bedre og mere rummeligt uddannelsessystem, og et samfund, hvor der er plads til at stikke ud og være sårbar. Vi er den ny elevorganisation for FGU*, som arbejder for, at elevernes idéer og erfaringer bliver taget seriøst, mens FGU bliver til virkelighed. Samtidig bygger vi vores eget rummelige fællesskab, hvor vi deler historier, handler på vores frustrationer og har det sjovt sammen. Vi søger en kampagnestudent, der det næste år skal være med til at udfolde vores kampagneindsats Ingen unge skal føle sig alene på FGU

 

Som kampagnestudent i Modstrøm kan du fx være med til at løse nogle af følgende opgaver:

 • at planlægge, koordinere og afvikle handleværksteder for elevråd på FGU-skoler, camps for Modstrøms ungeråd, hvor produktion og handling går forud klassisk mødeaktivitet og store nationale events under temaet “Ingen unge skal føle sig alene på FGU” i samarbejde med et hold af aktive ‘modstrømmere’, elever og lærere på FGU-skoler og det øvrige sekretariat.
 • at skabe og vedligeholde alliancer til interessenter og formelle aktører omkring FGU samt at udvikle policy, skrive høringssvar og arbejde med klassisk politisk interessevaretagelse.
 • at skrive fondsansøgninger og -afrapporteringer.
 • at udvikle en digital lytteundersøgelse for alle FGU-elever, som skal kortlægge sager, Modstrøm skal arbejde for fremadrettet.
 • at stå for praktiske og administrative opgaver ifm. med afvikling af aktiviteter og events – fx rejserefusion, forplejning og lokalebooking. 

 

Vi har mulighed for at sammensætte din opgaveportefølje alt efter din studieretning og interesser samt teamets øvrige ressourcer, så du behøver ikke at være en haj til alle opgaver. 

 

Det er en fordel, hvis du:

 • har erfaring med politisk kampagnearbejde, koordinering af frivillige, community organizing eller har arbejdet pædagogisk med udsatte unge.
 • har erfaring med at afvikle workshops eller undervise større eller mindre grupper.
 • har mindst 1 år tilbage på dit studie.
 • er pippi-typen, der har mod på at kaste dig ud i opgaver – også dem, du ikke har prøvet før, har lyst til at påtage dig ansvar og arbejder selvstændigt.

Hvad du læser, er ikke så vigtigt. Men det er til gengæld afgørende, at du er motiveret for at arbejde relationelt med unge, der går imod strømmen og brænder for at hjælpe dem til at opdage deres egne ressourcer og sætte dem i spil for at skabe forandring.

 

Vi kan tilbyde: 

 • Først og fremmest at gøre en forskel for at skabe et mere rummeligt samfund med lige muligheder for alle ved at give en stemme til de unge, mange taler om – men få taler med.
 • Du bliver en del af et lille nystartet sekretariat bestående af en sekretariatsleder, to kampagnemedarbejdere, en student og en praktikant. Vi er dybt ambitiøse på at skabe forandring og har allerede udviklet nye måder at organisere på, som vi er sikre på kan inspirere bredt i civilsamfundet. 
 • Vi eksperimenterer og har ikke langt fra idé til handling. Vi gør en dyd ud af sammen at lære af vores erfaringer og fejltrin – for derigennem udvikler vi vores metoder og praksis. Der er højt til loftet og muligheder for at sætte sit eget præg, og der er garanti for læring og udvikling af faglighed.
 • Modstrøm har fra sin start været en del af den socialøkonomiske virksomhed DeltagerDanmark, som er specialiseret i at skabe fællesskaber og deltagelse. Vi er nu helt uafhængige, men bor stadig sammen med DeltagerDanmark. På sigt flytter vi til nye lokaler i Københavnsområdet, men i det første år vil vi stadig være en del af et større fællesskab med høj faglighed og mulighed for læring på tværs.

Stillingen er i gennemsnit 20 timer/ugentligt, og arbejdstiden ligger både indenfor almindelig kontortid og i weekender. I praksis vil timetallet svinge i nogle perioder, da du kommer til at afvikle mange timer ifm. aktiviteter rundt om i landet og omvendt kan skrue lidt ned i andre uger, hvis du fx har travlt med eksamen. 

Er du nysgerrig og har noget at byde på, så vil vi gerne høre fra dig. Vi leder efter det rette match og er parate til at tilpasse stillingen derefter. Så har du lyst til en kort dialog om stillingens muligheder i forhold til din profil, så tøv ikke med at gribe knoglen og ringe til sekretariatsleder Sofie på tlf. 41 10 05 60. 

Send ansøgning og CV til sofie@viermodstrom.dk inden 10. februar kl. 12. Vi forventer at holde samtaler løbende, og vi ansætter, når vi har fundet den rette. 

 

Bliver klogere på Modstrøm på viermodstrøm.dk og tjek os ud på Facebook og Instagram. 

*Den forberedende grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der endnu ikke er parate til at gå i gang med eller gennemføre en ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager. FGU åbnede i sommer og er en sammenlægning af alle de forberedende tilbud, som tidligere har eksisteret: Produktionsskole, KUU, VUC, EGU, ordblindeundervisning osv.